
Ρύζι με λαχανικά - Paella Λαχανικών
Ένα απλό και πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο με Φρέσκα λαχανικά που μας ταξιδεύει στην Ισπανική Κουζίνα
Συστατικά
- 2 Μεσαία ξερά κρεμμύδια
- 2 Πιπεριές (κόκκινη και Πράσινη)
- 1 Μικρό Κολοκυθάκι Προαιρετικό
- 1 Σκελίδα Σκόρδο
- 2 Ντομάτες
- 1 Κουπά Μπιζέλια Κατεψυγμένα ή φασολάκια
- Πιπέρι μαύρο, Κόκκινο - Αλάτι
- Λίγο σαφράν Προαιρετικό
- Μαϊντανό Ψιλοκομμένο Προαιρετικό
- 30 γρ Ελαιόλαδο
- 3 κούπες Κίτρινο Ρύζι
- 6 κούπες Νερό
- 1 κύβο Ζωμού Λαχανικών
- Λίγα μανιτάρια Προαιρετικό
Οδηγίες
-
Πρώτα Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας.
Σε ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι , το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν για 3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, μπιζέλια και το κολοκυθάκι. Στην συνέχεια προσθέτετε το ρύζι τα μυρωδικά και ανακατεύετε για δύο λεπτά.
Μετά προσθέτετε το νερό και το κύβο λαχανικών και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθετέ το Μαϊντανό.
Η παραδοσιακή pallea συνήθως την αφήνουν να κάψει λίγο το ρύζι στο κάτω μέρος του σκεύους δίνοντας μία άλλη γεύση και άρωμα στο φαγητό.
Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε θα σας εκπλήξει η γεύση...
Για να το πετύχετε αυτό δυναμώστε την φωτιά ξεσκεπάστε το τηγάνι και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να κολλάει το ρύζι στο πάτο του σκεύους
Σημειώση
Συνοδεύσετε το πιάτο σας με Σανγκρία (ισπανικό είδος κρασιού με χυμό φρούτων) ή γλυκό κόκκινο κρασί