Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το Μαγαζάκι Μας

Ρύζι με λαχανικά – Paella Λαχανικών

  • από
Νηστίσιμο Πιάτο με ρύζι και Λαχανικά

 

Ρύζι με λαχανικά - Paella Λαχανικών

Ένα απλό και πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο με Φρέσκα λαχανικά που μας ταξιδεύει στην Ισπανική Κουζίνα

Χρόνος Προετοιμασίας 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
Συνολικός Χρόνος 35 minutes
Μερίδες 4 Μερίδες

Συστατικά

  • 2 Μεσαία ξερά κρεμμύδια
  • 2 Πιπεριές (κόκκινη και Πράσινη)
  • 1 Μικρό Κολοκυθάκι Προαιρετικό
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο
  • 2 Ντομάτες
  • 1 Κουπά Μπιζέλια Κατεψυγμένα ή φασολάκια
  • Πιπέρι μαύρο, Κόκκινο - Αλάτι
  • Λίγο σαφράν Προαιρετικό
  • Μαϊντανό Ψιλοκομμένο Προαιρετικό
  • 30 γρ Ελαιόλαδο
  • 3 κούπες Κίτρινο Ρύζι
  • 6 κούπες Νερό
  • 1 κύβο Ζωμού Λαχανικών
  • Λίγα μανιτάρια Προαιρετικό

Οδηγίες

  1. Πρώτα Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας.

    Σε ένα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι , το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν για 3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, μπιζέλια και το κολοκυθάκι. Στην συνέχεια προσθέτετε το ρύζι τα μυρωδικά και ανακατεύετε για δύο λεπτά.

    Μετά προσθέτετε το νερό και το κύβο λαχανικών και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

    Στο τέλος προσθετέ το Μαϊντανό.

    Η παραδοσιακή pallea συνήθως την αφήνουν να κάψει λίγο το ρύζι στο κάτω μέρος του σκεύους δίνοντας μία άλλη γεύση και άρωμα στο φαγητό.

    Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε θα σας εκπλήξει η γεύση...

    Για να το πετύχετε αυτό δυναμώστε την φωτιά ξεσκεπάστε το τηγάνι και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να κολλάει το ρύζι στο πάτο του σκεύους

    Νηστίσιμο Πιάτο με ρύζι και Λαχανικά (1)

Σημειώση

Συνοδεύσετε το πιάτο σας με Σανγκρία (ισπανικό είδος κρασιού με χυμό φρούτων) ή γλυκό κόκκινο κρασί

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αξιολόγηση




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.