Χοιρινό με μέλι γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Χοιρινό με μέλι και τσάι του βουνού
Μια συνταγή για ερωτευμένους και όχι μόνο....
Συστατικά
- 400 γρμ Χοιρινό
- 30 γρμ Ξύδι βαλσάμικο
- 3 κουταλάκια Μέλι
- 10 γρμ Λεμόνι
- Βούτυρο
- 3 Κλωνάρια Τσάι του βουνού
- 1 Μέτρια Κόκκινη Πιπεριά
- 1 Μικρό Κρεμμύδι
- Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο θυμάρι δεντρολίβανο
Οδηγίες
-
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό μαζί με το τσάι και το αλατίζουμε.
Το αφήνουμε να βγάλει το ζουμί του μέχρι να ασπρίσει καλά.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Βγάζουμε το κρέας και σε ένα καθαρό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το βούτυρο και μετά τοποθετούμε το κρέας χωρίς τους κλώνους από το τσάι και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά. Το γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές για 10'.
Σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο λεμόνι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το μέλι το βαλσάμικο και το λεμόνι
Μετά αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και το χαράσσουμε από την πάνω πλευρά. Έπειτα το τοποθετούμε στο φούρνο σε 200 βαθμούς για περίπου 40' με λίγο νερό στο ταψί ίσα ίσα να μην στεγνώσει πολύ .
Σημειώση
Κόβουμε σε φέτες.
Συνοδεύετε με ψητά λαχανικά ρύζι ή πατάτες φούρνου και Λευκό Μοσχοφίλερο ή ξινόμαύρο κρασί