Χοιρινό με μέλι γιατί ο έρωτας περνάει από ….

  • από
Χοιρινό με Μέλι

Χοιρινό με μέλι γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Χοιρινό με μέλι και τσάι του βουνού

Μια συνταγή για ερωτευμένους και όχι μόνο....

Χρόνος Προετοιμασίας 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 50 minutes
Συνολικός Χρόνος 1 hour
Μερίδες 4 Μερίδες

Συστατικά

  • 400 γρμ Χοιρινό
  • 30 γρμ Ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κουταλάκια Μέλι
  • 10 γρμ Λεμόνι
  • Βούτυρο
  • 3 Κλωνάρια Τσάι του βουνού
  • 1 Μέτρια Κόκκινη Πιπεριά
  • 1 Μικρό Κρεμμύδι
  • Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο θυμάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό μαζί με το τσάι και το αλατίζουμε.

    Το αφήνουμε να βγάλει το ζουμί του μέχρι να ασπρίσει καλά.

    Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

    Βγάζουμε το κρέας και σε ένα καθαρό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το βούτυρο και μετά τοποθετούμε το κρέας χωρίς τους κλώνους από το τσάι και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά. Το γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές για 10'.

    Σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο λεμόνι.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το μέλι το βαλσάμικο και το λεμόνι

    Μετά αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και το χαράσσουμε από την πάνω πλευρά. Έπειτα το τοποθετούμε στο φούρνο σε 200 βαθμούς για περίπου 40' με λίγο νερό στο ταψί ίσα ίσα να μην στεγνώσει πολύ .

    Χοιρινό με Μέλι

Σημειώση

Κόβουμε σε φέτες.

Συνοδεύετε με ψητά λαχανικά  ρύζι ή πατάτες φούρνου και Λευκό Μοσχοφίλερο ή ξινόμαύρο κρασί

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση




δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.