Κυδωνόπαστο Χειροποίητο

  • από
Κυδωνόπαστο Χειροποίητο '- Το Μαγαζάκι Μας

Κυδωνόπαστο Χειροποίητο '- Το Μαγαζάκι Μας

Ένα παραδοσιακό γλυκό με ιστορία και διεθνή απήχηση !

Φτιαγμένο από φρέσκα κυδώνια και τέχνη προσφέρει γεύση μοναδική !

Κατάλληλο και για την νηστεία…

Το κυδωνόπαστο είναι ένα πηχτό γλυκό, επιδόρπιο από κυδώνι που παίρνει αυτή την μορφή λόγο της ζάχαρης, του κυδωνιού και του τρόπου παρασκευή του.

Η συνταγή έχει αρχαία προέλευση. Το ρωμαϊκό βιβλίο περί μαγειρικής του Απικίου αναφέρει μια συνταγή για βραστό κυδώνι με μέλι.

Από την αρχαιότητα παρασκευάζονταν μαρμελάδα από κυδώνι. Η ίδια η λέξη “μαρμελάδα” προέρχεται από την πορτογαλική λέξη marmelo που σημαίνει “κυδώνι”.

Για να παρασκευαστεί το κυδωνόπαστο πολτοποιημένα κυδώνια βράζονται με ζάχαρη. Το χρώμα τους από λευκοκίτρινο γίνεται κόκκινο μετά από αρκετή ώρα βρασίματος. Μετά ο βραστός πολτός χύνεται σε ένα επίπεδο σκεύος για να κρυώσει και να πήξει.  Η γεύση του είναι γλυκιά και ελαφρώς στυφή.

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Προβηγκία το κυδωνόπαστο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Στην Ουγγαρία το κυδωνόπαστο αρωματίζεται με χυμό λεμονιού, κανέλα και γαρύφαλλο και διακοσμείται με καρύδια.

Είναι γνωστό σε όλον το κόσμο, από το Πακιστάν μέχρι τη Λατινική Αμερική.

Δοκιμάστε το λοιπόν στο Μαγαζάκι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

δέχομαι το Οροι και Προϋποθέσεις και το Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.