
Οσπριάδα Κρήτης
Μια συνταγή από το Μαγαζάκι μας που θα την αγαπήσετε
Συστατικά
- 300 γρμ Οσπριάδα - Το Μαγαζάκι Μας
- 1 Κρεμμύδι Ξερό
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 Καρότα
- 1/2 Σέλινο
- 1/2 Κουτάκι Ντοματοπολτό
- 1 1/2 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- Μυρωδικά (πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο)
- Αλάτι
Οδηγίες
-
Μουλίαζουμε τα όσπρια τουλάχιστον για 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
Μετά τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν για μια ώρα σε περίπου 2 λίτρα νερό
Όταν από πάνω πιάσει αφρό τον αφαιρούμε και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό για να μην διακοπεί ο βρασμός.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά
Μετά προσθέτουμε το λάδι, το ντοματοπολτό και τα μυρωδικά.
Το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να βράσει μέχρι να χυλώσει .
Σερβίρουμε Ζεστό μαζί με τουρσάκι και αλμυρά !!
Σημειώση
Για πιο gourmet παρουσίαση μπορείτε να αλέσετε ένα μέρος του φαγητού, αφού στραγγίξετε το περισσότερο ζουμί του, σε μπλέντερ και να φτιάξετε μια βελουτέ έκδοση της οσπριάδας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι από επάνω.
Καλή όρεξη